Nepečené cukroví? Proč ne!
Nepečené cukroví? Proč ne!
Vydáno: 17. listopad 2015 | Autor:  Andrea Kepková
Nevěříme, že je ve slově „cukroví“ slabika „raw“ náhodou!

Zeptali jsme se odbornice na raw stravu Evy Peršinové (www.vitarianstyle.coma nechali si doporučit jednoduchý, ale ověřený sladký recept, který ani mezi konkurenčním cukrovím od širokého příbuzenstva neudělá ostudu.

Budete potřebovat:

- kakaové máslo (seženete např. na www.lifefood.cz nebo www.vitalvibe.eu)

- raw (nepražené) kakao

- kokosový olej

- hrníček 2 hodiny předem namočených kešu ořechů

V mixéru ingredience jednoduše smíchejte a případně oslaďte medem nebo sirupem z agáve. Vzniklou hmotu vytvarujte do koulí (nebo dejte například do silikonových formiček Tescoma) a nechte ztuhnout v lednici. Výsledek je „sladký, čokoládový a krémový – kešu ořechy totiž vytvoří jemnou, až mléčnou konzistenci.“ 

koul1